Bobby Haarms, heer van De Meer
introcreditsstillsperslinkspreviewbestellen
ontwerp VHS omslag: Henk van Alst

Wie beter dan een 'heer' van De Meer kan een rondleiding verzorgen door het oude Ajax-stadion?
Bob Haarms, geboren tegenover dat stadion en als supportertje, voetballer en trainer een mensenlevenlang verbonden met De Meer, ís die 'heer' van De Meer.
Hij voert de kijker mee langs de bekende maar ook langs de verborgen plekken van het roemruchte stadion waar Ajax het leeuwendeel van zijn leven leidde en dat de broedplaats was voor de talloze successen van de club.
Bob Haarms, 'heer' van De Meer, blikt met trots en sentiment terug op de plaats waar hij de meeste uren van zijn leven sleet en dat hij van het toegangshek tot aan de grassprieten van de rechtervleugel als geen ander kende.
Hij neemt ons mee naar de catacomben, naar het schoenenhok, langs de galerij der internationals in de kleedkamergang, de bestuurskamer, de prijzenkast en de opgang naar het 'heilige' veld.

"...als je door die hekken naar binnen rijdt, verandert er van binnen iets in je..." en

"...als je de keus hebt tussen een blokje goud of een ajax-shirt...".

De 'heer' van De Meer zorgt met zijn zeer oorspronkelijk begeleidend commentaar en zijn overpeinzingen voor een bijzondere toevoeging aan de sfeer van deze historische documentaire.

Aan zijn hand voert deze indrukwekkende hommage aan De Meer, het stadion dat ook nu nog wordt gezien als het hart van Ajax.

David Endt.